Mladík v Ostravě nepřežil srážku s vlakem

Ostrava - V Ostravě ve středu odpoledne srazil vlak devatenáctiletého muže, který byl s vážnými zraněními a v kritickém stavu přepraven leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde později svým zraněním podlehl. Doprava na trati mezi stanicemi Ostrava-Svinov ve směru na Vítkovice byla v jednom směru omezena zhruba hodinu.

Z dosavadního vyšetřování policie vyplývá, že mladík zřejmě vyběhl z přilehlého lesa směrem k vlakové koleji, pravděpodobně se sluchátky na uších, načež došlo ke střetu s právě projíždějícím vlakem. Okolnosti této tragické události policie však nadále vyšetřuje. „Příčinu smrti stanoví nařízená pitva,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla byl mladík v době příjezdu záchranářů při vědomí, jeho stav se však rychle zhoršoval. Lékaři jej museli připojit k umělé plicní ventilaci, při prvotním vyšetření zjistili vícečetná vážná poranění v oblasti hlavy a hrudníku a také poranění dolní končetiny.

Vydáno pod