Colours vyráží do ulic

Ostrava - V Ostravě dnes začal Festival v ulicích, doprovodná akce hudebního festivalu Colours of Ostrava. Koncerty letos poprvé opustí areál výstaviště Černá louka a Slezskoostravského hradu, který již tradičně Colours of Ostrava patří. Pódia vyrostla i na náměstích či parkovištích v centru moravskoslezské metropole. Koncerty a další vystoupení na nich budou zdarma.

„Cílem je vnést do města život a kvalitní zábavou zatraktivnit centrum tak, aby na každém kroku čekalo na procházející nějaké překvapení. Od pátku do neděle nabídneme netradiční zábavu pro dospělé i děti,“ řekla ředitelka akce Zlata Holušová. Kromě návštěvníků Colours of Ostrava pořadatelé očekávají v ulicích také účastníky a návštěvníky mistrovství Evropy v atletice do 23 let.

„Dnešní odpoledne patří latinským rytmům, dále bych upozornila na taneční stan, kde si návštěvníci mohou bez jakýchkoli omezení zatančit, tím vytančí peníze na charitativní účely. V přilehlých uličkách okolo náměstí jsou připravená hudební zastavení, která jsou součástí projektu poutnických cest. Každý festivalový návštěvník se tedy může stát poutníkem. Na náměstí získá průvodce festivalem, a při různých zastávkách obdrží razítko do festivalového pasu. Pokud získá všech 20 razítek, může se v neděli zúčastnit losování a získat vynikající kytaru s logem festivalu,“ prozradila něco z programu produkční Festivalu v ulicích Petra Hradilová

Z Ostravy informuje Helena Dohnalová (zdroj: ČT24)

Zájemci se mohou přijít podívat na třineckou kapelu Charlie Straight, Tomáše Kluse nebo Xaviera Baumaxu. Představí se také někteří exotičtí zahraniční umělci, kteří budou vystupovat i na Colours of Ostrava. Vrcholné cirkusové umění a akrobacii ukáže Kawa Musical Circus z Indie.

V ulici 28. října mohou lidé procházet hudební uličkou, kde si budu moci vyzkoušet či koupit nástroje z celého světa. Také se tam uskuteční semináře nebo improvizovaná vystoupení. V Divadle loutek návštěvníci zhlédnou soutěžní exhibici ve slam poetry, tedy autorském přednesu poezie. Program Festivalu v ulicích, na němž se podílí i Televizní studio České televize Ostrava, bude končit každý den nejpozději ve 21:00.