Policie zadržela muže podezřelého ze smrti dívky z Krnova

Krnov (Bruntálsko) - Policie podle informací České televize zadržela muže podezřelého z pondělního smrtelného útoku na jedenáctiletou dívku v Krnově. Podle neoficiálních informací od sousedů se zřejmě jednalo o jejího bratra. Dívka zemřela v bytě za dosud nejasných okolností, podle serveru iDnes.cz měla na těle bodné rány. Zda se stala obětí vraždy zatím policisté odpovědět nechtějí. Uvedli ale, že vyšetřují zvlášť závažný trestný čin násilného charakteru. Další podrobnosti zveřejní policie nejdříve zítra.

Policie tvrdí, že má dostatek stop i materiálu, se kterým pracuje. „Jakékoliv bližší informace v tuto chvíli specifikovat nelze. Veřejnost však mohu uklidnit, protože v tuto chvíli máme zadrženou podezřelou osobu,“ řekla ČT policejní mluvčí Moravskoslezského kraje Gabriela Holčáková. 

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl včera uvedl, že na místě zasahovaly dvě posádky rychlé záchranné služby: „Okolo 13:30 jsme zasahovali u nezletilé osoby. Lékař ale konstatoval smrt pacienta.“ Podle redaktora České televize Jana Plachého dívka žádným způsobem nevybočovala a projevovala se nenápadně. Podle sousedů se jednalo o nekonfliktní rodinu, proto smrt děvčete nedokáže nikdo pochopit.

Vstup Ivy Bartoňové (zdroj: ČT24)