Střecha domu v Horních Bludovicích spadla kvůli neodborné opravě

Horní Bludovice – Pravděpodobnou příčinou pádu střechy v Horních Bludovicích na Karvinsku, při kterém v pátek v podvečer zemřel roční chlapec, je neodborný zásah při opravě domu. Podle policie muž sám rozebíral obvodové zdivo hospodářské budovy. Část střechy se poté uvolnila a i s ním spadla na jeho čtyřicetiletou ženu a dítě. Policie dnes zveřejnila první závěry vyšetřování, prozatím však nikoho neobvinila.

Dvaačtyřicetiletý otec, který zdivo rozebíral, utrpěl lehčí zranění. Třináctiletou dceru padající střecha nezasáhla. „Ohledání místa probíhalo několik hodin. Kriminalisté zjistili, že muž neodborně rozebíral obvodové zdivo hospodářské budovy. Při tom zřejmě uvolnil nějakou podpěru. Následkem toho došlo k uvolnění střechy a pádu i s částí zdiva,“ uvedla policejní mluvčí Viačková. Padající suť zasáhla matku, otce i jejich malé dítě, kteří byli poblíž.

Policie začala událost vyšetřovat pro možný přečin usmrcení z nedbalosti. Zatím nikoho neobvinila. Během dneška chtějí vyslechnout oba rodiče. „Nicméně jen v případě, že to dovolí lékaři. Přihlížíme nejen ke zdravotnímu, ale i jejich psychickému stavu. Děj nešťastné události musíme mít potvrzen nejenom samotnými účastníky, ale i svědky a odborníky. Z výsledků pak může být posouzena míra zavinění,“ podotkla Viačková. Proto také bude policie čekat na zprávu znalce.

Reportáž Venduly Horníkové (zdroj: ČT24)