Neznámý pachatel srazil motorkářku a ujel

Hustopeče nad Bečvou – Další případ bezohledného chování řidičů na silnicích se udál v Hustopečích nad Bečvou na Přerovsku. Řidič osobního auta nedal na křižovatce v obci přednost ženě na motorce a narazil do ní. Lehce zraněná motorkářka prosila o pomoc, řidič ale odjel. Zraněné Ireně Dohnalové nakonec pomohla svědkyně nehody, která přiběhla na pomoc ze svého domu.

Střet drtil 29leté motorkářce několik vteřin nohu, která zůstala zaklíněná mezi autem a motocyklem. Podle lékařů se bude s pohmožděninami léčit minimálně tři týdny. „Pravděpodobný viník nehody nedal přednost motocyklu. Patrné jsou brzdné stopy motocyklu, který se snažil zabránit srážce. Po samotném incidentu pachatel vystoupil, vozidlo obešel, zkontroloval škody na svém vozidle a přes její volání o pomoc z místa odjel,“ popsal kriminalista Policie ČR Hranice Jaroslav Šulák.

Reportáž Radky Štědré (zdroj: ČT24)

Řidič, který za nehodu může, odjel podle svědků z místa nehody ulicí směrem k základní škole. Pak už o něm policie nic neví. Proto žádá o pomoc další případné svědky. Po bezohledném řidiči pátrá. Jaroslav Šulák upřesnil, že viník řídil osobní vozidlo fialové barvy a byl ve věku zhruba 40 až 45 let. Za ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci mu hrozí až pět let vězení. Policisté upozorňují, že počet bezohledných a agresivních řidičů na silnicích v regionu stále roste.