Olomoucké výstaviště Flora prozářily omamné bylinky

Olomouc – Olomoucké výstaviště Flora se dnes zbarvilo pestrou paletou květin. Začala tady mezinárodní zahradnická výstava a veletrh Flora. Její návštěvníci se mohou těšit nejen na květy vrcholícího léta, ale také na zákoutí plná léčivých, voňavých a pestrých bylinek. Výstava Flora Olomouc, která je největší a nejstarší tuzemskou akcí svého druhu, potrvá do neděle.

Letos se do Olomouce sjelo přes 300 českých, slovenských a polských vystavovatelů. Novinku tohoto ročníku představuje možnost zakoupit vybrané rostliny. Běžně se pořadatelé staví proti jakémukoli prodeji v hlavním výstavním pavilonu, díky bylinkovému zaměření letošního ročníku (mottem jsou letos Bylinkové a voňavé zahrady) ale udělali výjimku. Pavilon tedy nabízí stánky s prodejem bylin, čajů a koření.

Součástí výstavy je také bylinková poradna, kde se návštěvníci můžou zeptat na způsoby užití, účinky nebo pěstování vybraných rostlinek. V bylinkové atmosféře se nese i doprovodný program v hlavním pavilonu. Největším tahákem výstavy by měl být tradičně ústřední pavilon A, tentokrát s fazónou středověkého klášterního rajského dvora. Expozicí se linou vůně bazalky, třapatek, slunečnicí, heřmánku, levandule, ale také chmele, konopí či lnu. Letní zahradnické trhy zájemcům nabízejí květiny, okrasné dřeviny a pomůcky a potřeby pro zahradníky a zahrádkáře.

Vstup Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)