Wellness studio v ostravském Vodním světě je stále mimo provoz

Ostrava - Už měsíc lidé marně čekají na otevření wellness studia a vodoléčby ve Vodním světě městské společnosti Sareza Ostrava. Po dvouletém provozu se na zařízeních objevila vážná technická závada - prosakování vody. A opravy, které v rámci reklamace provádí Bytostav Poruba, se začínají protahovat. Podle vedení firmy se ale poruše dalo předejít jen těžko. Pokud ale vše půjde tak, jak si stavební firma představuje, oddělení vodoléčby zprovozní příští pondělí. O týden později pak i wellness studio.

„Vážení zákazníci, velmi se vám omlouváme. Ve Vodním světě jsou z důvodu reklamačních oprav stále mimo provoz parní lázně a wellness. Zatím vám neumíme sdělit termín, kdy budou reklamace dokončeny, prosíme vás o trpělivost a zachovejte nám přízeň. Děkujeme za pochopení.“ To je oznámení na webových stránkách Sarezy Ostrava platné od 18. července.

Reportáž Drahomíry Račákové (zdroj: ČT24)

„Lidé se často ptají na wellness, budeme rádi, když jim budeme moci říct, že už je všechno v pořádku,“ potvrzuje zájem o nedostupnou službu pokladní.

„Celá tahle akce je taková noční můra, protože když tady máte desítky, možná i stovky metrů rozvodů teplé a studené vody, odpadní vody a všechno je to zakryté pod nějakou dlažbou, když se vám někde objeví voda, opravdu nemáte tušení, kde to je,“ říká výrobní náměstek společnosti Bytostav Poruba Robert Wildner.

Problémový úsek museli dělníci nakonec celý vykopat, zkontrolovali všechny výpusti, které končí o patro níž ve vodoléčbě, vyměnili těsnění, vodní rozvody a dělají i nové izolace. Nakonec vše završí zátopové zkoušky. „Nebyla to nová stavba, ale pracovalo se s původní. To, jestli tomu bylo možné předejít, je dnes těžko říct,“ myslí si ředitel ostravské Sarezy Jaroslav Kovář.