Policie dopadla gang v Karviné, který nakradl věci za čtyři miliony

Karviná – Rekordní úlovek si na své konto připsali policisté z Karviné. Vypátrali sedmičlennou skupinu zlodějů, která během prázdnin ukradla motorky, auta a stavební nářadí za bezmála čtyři miliony korun. Jednomu ze zlodějů se před zatčením podařilo utéct. Kradené věci zřejmě od skupiny nakupovaly stavební firmy ze Slovenska a Polska.

Čtyři muži skončili ve vazbě a dva jsou vyšetřováni na svobodě. Role v gangu byly podle policie jasně definované. Pět členů se věnovalo krádežím, další dva pak byli překupníci, kteří od nich ukradené věci odkupovali a pak dál prodávali. „Motorku třeba překupník od zloděje koupil za 2000 korun a dál ji prodal za 5000 korun. Novou plazmovou televizi za 50 tisíc korun vykoupil za 10 tisíc,“ uvedl karvinský policista Petr Kijonka.   

Podle něj zloději spáchali víc než čtyři desítky případů. „V posledních měsících se v Karviné hodně opravují panelové domy. Je zde řada externích společností, které se na revitalizaci podílejí. Objevilo se i podezření, že materiál, který ukradli na staveništích jedné firmě, pak dál prodávali dalším stavebním firmám,“ uvedl kriminalista Robert Neumann, který se na vyřešení případu podílel.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Kriminalisté už členy skupiny obvinili z krádeže, porušování domovní svobody, vydírání, podílnictví, poškozování cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pokud se dostanou před soud a ten dospěje k názoru, že jsou vinni, můžou ve vězení strávit až osm let.

Vydáno pod