Mladík, který přepadal herny, dostal podmínečný trest

Ostrava - Čtyři roky vězení a podmínka za přepadení šesti heren ve Frýdku-Místku padly u Krajského soudu v Ostravě. Dva mladíci podle žalobkyně vyhrožovali obsluze nožem a maketou pistole. Řádění lupičů ukončila po měsíci policejní zásahová jednotka.

Dva kamarádi loni o Vánocích řešili, jak zaplatit narůstající dluhy. Dvacetiletého Josefa Muroně napadlo, že přepadne hernu ve Frýdku-Místku. Barmanka se lekla nože a dala mu padesát tisíc korun. Z další herny ho obsluha vyhnala. Aby se to neopakovalo, přibral kamaráda Jakuba Binara. Měl za úkol hlídat. Společně přepadli s maketou pistole další čtyři herny. Některé i dvakrát za noc. Soudce ocenil, že oba mladíci se k loupežím sami přiznali. 320 tisíc korun, které si z heren odnesli, už vrátili jejich majitelům.

„Obžalovanému Jakubovi Binarovi uložil soud podmíněný trest s dohledem. Josef Muroň dostal trest pod dolní hranicí sazby a do vězení půjde na čtyři roky,“ uvedla mluvčí Krajského soudu Ostrava Lucie Böhmová.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

„Nesouhlasím s uloženými tresty. Doznání samozřejmě má vliv na výši uloženého trestu, nicméně by nemělo vést k bagatelizaci spáchané trestné situace,“ vyjádřila se státní zástupkyně Jarmila Alizeyová. Obžalovaní se omluvili také všem přepadeným, na veřejnosti ale nenašli odvahu promluvit. Jedna z přepadených barmanek se z šoku ani po tři čtvrtě roku nevzpamatovala. Dodnes chodí k psychoterapeutovi.

Vydáno pod