Řidič vecpal felicii do podchodu pro pěší a utekl

Ostrava – Podchod pod tramvajovou tratí v Ostravě-Výškovicích skrýval v noci na dnešek nečekané překvapení. Na boku v něm ležela pomačkaná felicie. Řidič, který ji do podchodu napasoval, v době jejího objevení už nebyl k nalezení. Podchod museli uvolnit hasiči speciální technikou.

Osobní auto prorazilo zábradlí a neznámým způsobem se dostalo do podchodu. Hasiči na místo dorazili kolem půlnoci. „Výjev na místě nehody byl úchvatný. Stříbrná Škoda Felicia Combi ležela na pravém boku v poměrně úzké boční uličce se schody do podchodu. Mezi autem a bočními zdmi by se už nikdo neprotáhnul,“ popsal pohled, který se naskýtal, mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Řidiče, který z místa havárie utekl, se vydali hledat policisté. Hasiči zatím museli auto vyprostit. Mluvčí Kůdela přirovnal operaci k vyjímání ježka z klece, situaci komplikovaly stísněné prostory podchodu i poloha auta na boku. Na místo proto musela přijet těžká technika, hasiči auto nakonec vyprostili hydraulickým ramenem.

Při nehodě se nikomu nic nestalo. Podchod, kam auto spadlo, je sice přes den rušný, v noci, kdy se havárie stala, v něm ale nikdo nebyl.