Kriminalisté v Brně odhalili gang prodejců heroinu

Brno - Kriminalisté zlikvidovali minulý čtvrtek v Brně gang prodejců tvrdých drog. Zabavili více než 2250 dávek heroinu, což představuje asi 220 gramů drogy za čtvrt milionu korun. Policie zajistila u členů skupiny i větší množství peněz, řekl to dnes mluvčí policie Pavel Šváb. Případ je podle něj jedním z největších úspěchů kriminalistů v boji s distributory drog na jihu Moravy.

V čele skupiny stála šedesátiletá žena, která již byla v minulosti za prodej heroinu odsouzena. Kriminalisté zjistili, že výnosné obchody organizovala se svou dcerou a několika známými. Největší množství drogy zajistili policisté v ubytovně v ulici Marie Kuncové, která sloužila jako překladiště. V jednom polštáři byly ukryty dvě hroudy drogy o celkové hmotnosti 189 gramů. V pokoji, v němž bydlela osmatřicetiletá dcera ženy, našli policisté i dvě ponožky, v nichž bylo uschováno celkem 354 psaníček s heroinem připravených k distribuci.

„Zároveň policisté vtrhli do hlavního distribučního místa v ulici Cejl. Překvapená pachatelka se snažila právě distribuovaná psaníčka spláchnout do záchodu,“ dodal Šváb. Na tomto místě se našlo sice menší množství drogy, ale také 111 tisíc korun a 1500 eur (asi 36 tisíc korun). Peníze pocházejí z trestné činnosti. Vazebně stíháni jsou zatím tři členové skupiny. Její šéfce hrozí až deset let vězení za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Drogu žena prodávala i mladistvým osobám.

Nejoblíbenější tvrdou omamnou látkou je podle nejrůznějších průzkumů pervitin. Počet uživatelů heroinu ale vzrůstá.

Vydáno pod