Soud poslal dva mladíky za přepadení seniorky do vězení

Ostrava - Ostravský krajský soud dnes poslal na sedm let do vězení dva mladíky, kteří loni kvůli pětistovce přepadli a vážně zranili 81letou důchodkyni. Podle obžaloby se dvojice předem domluvila, jeden z mladíků k ženě přistoupil a strčil do ní, ta pak upadla na zem. Při pádu utrpěla zhmoždění levého předloktí, tržně zhmožděnou ránu na prstu levé ruky, zhmoždění levé kyčle a zlomeninu horního a dolního raménka stydké kosti. Léčení trvalo více než sedm týdnů.

Soudce výpověď přepadené ženy během hlavního líčení jen přečetl. „Zdravotní stav poškozené není dobrý. Proto se z účasti na hlavním líčení omluvila,“ vysvětlil předseda senátu. Žena si ale mnoha podrobností nevšimla. „Byla to rána a ležela jsem na zemi,“ řekla už dříve při výslechu policistům. Útočníka neviděla a nevšimla si ani toho, co měl na sobě. 

Mladíci u soudu vinu odmítali a vinu svalovali jeden na druhého: „Nic jsem neudělal. Netušil jsem, co má v úmyslu,“ tvrdil u soudu jednadvacetiletý František Slezák. Stejně se k obžalobě postavil i jeho údajný komplic, o rok mladší Michal Zavadilík. „Vůbec jsem nevěděl, co má v plánu. Když se to stalo, zpanikařil jsem a začal utíkat. Jinak bych té paní pomohl,“ hájil se Zavadilík, který má problémy se zákonem opakovaně. Za krádeže a vloupání do bytů už byl dvakrát odsouzen.

Vydáno pod