Kopřivnice zavede parkovací karty

Kopřivnice - Vyřešení problémů s parkujícími auty v centru města slibuje vedení kopřivnické radnice. Od jara příštího roku zavede na několika ulicích parkovací karty pro místní obyvatele a podnikatele a zpoplatní velká parkoviště. Radní do plánu zapracovali i připomínky občanů, které regulaci parkování zmírňují.

„Kopřivnice už je poslední město široko daleko, kde zatím nebyla zavedena regulace systémem placeného parkování. My jsme navrhli proto první část v centru města, zhruba čtyři lokality,“ tvrdí Josef Jalůvka, starosta Kopřivnice.

Navržený systém regulace parkování je obdobný jako v jiných městech. Obyvatelé a podnikatelé dostanou parkovací karty. Návštěvníci budou moci parkovat dvě hodiny zdarma na parkovací kotouč nebo na placených parkovištích.

Obyvatelé budoucích parkovacích zón si na radnici vymohli některé ústupky. Systém bude v platnosti jen část pracovního dne a v sobotu dopoledne a zmírnily se podmínky pro vydávání parkovacích karet.

Město původně plánovalo, že karty budou vydány na konkrétní vozidla. Změnu přineslo až květnové veřejné projednávání. Zavedení systému plánují radní na jaře příštího roku. Za sedm parkovacích automatů město zaplatí až 2 miliony korun.

Parkování v Kopřivnici (zdroj: ČT24)