Jeseník se aquaparku konečně dočká

Jeseník – Regionální wellnesscentrum v Jeseníku má zase o něco konkrétnější podobu. Už v pondělí totiž hodnotitelská komise vybere kancelář, která pro vybudování aquaparku za zhruba 200 milionů vypracuje projektovou dokumentaci.

Jeseník kvůli zpracování projektové dokumentace oslovil pět projekčních kanceláří, ty musely splnit několik podmínek. Třeba aby jejich návrhy korespondovaly se studií toho, jak by mělo wellnesscentrum vypadat. „Museli doložit, že realizovali minimálně pět obdobných projektů. Tedy aquaparků venkovních i vnitřních,“ potvrdil místostarosta Jeseníku Libor Halas (Mladí pro Jeseník) a starostka města Marie Fomiczewová (ČSSD) prohlásila: „Zásadní parametry byly, aby aquacentrum realizačně nestálo více než těch od začátku deklarovaných 200 milionů.“ Jeseničtí navíc v pondělí podají žádost o dotaci z Regionálního operačního programu, bez ní by se totiž do stavby vůbec nemohli pustit. „Prostředky z dotace jsou jedním ze základních pilířů celého záměru,“ dodal místostarosta Halas a tisková mluvčí Úřadu regionální rady Střední Morava Renata Škrobálková doplnila: „Jedná se o jedinou aktivitu, která bude realizována v rámci tzv. integrovaného plánu rozvoje území na Jesenicku, na který bylo z Regionálního operačního programu vyčleněno 90 milionů korun.“

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)

Zastupitelé Jeseníku už začátkem srpna vybírali návrh, podle kterého chtějí aquapark postavit. Nakonec je nejvíce oslovili projektanti ze Zlína. Ti vsadili na originalitu, která zapadne do horského prostředí. Těsně před startem je navíc prodej městských bytů. Peníze, které za ně město získá, také poputují na stavbu wellnesscentra. „Budeme mít veřejné projednávání s nájemníky, kterých by se prodeje měly dotknout,“ vysvětlila Marie Fomiczewová.

Výstavbu wellnesscentra řeší město už řadu let. Původní projekt za zhruba 300 milionů korun zastavili zastupitelé letos v dubnu, důvodem byla právě cena. Aquapark se přitom má stát pro region významnou stavbou.

Vydáno pod