Kamion v Ostravě opět narazil do konstrukce

Ostrava – Jenom den poté, co severní část Ostravy ochromila nehoda vysokého kamionu, který se nevešel pod dálniční most a zastavil provoz na autostrádě i na vytížené Hlučínské ulici, se událost v malém podařilo zopakovat řidiči dalšího nákladního auta. Nehoda se opět stala na severo-jižním průtahu I/56, tentokrát v Místecké ulici. Příliš vysoký náklaďák narazil do podpěrné konstrukce vznikající lávky u autobusového nádraží a strhl ji. Silnici se podařilo zprůjezdnit před jedenáctou hodinou.

Nákladní automobil vezl na korbě unimobuňku. Řidič si zřejmě neuvědomil, že je příliš vysoká a narazil jí do podpěrné konstrukce lávky u autobusové stanice. Konstrukce spadla. Zatímco stav samotné lávky zkoumal statik, byla uzavřena Místecká ulice ve směru k Českobratrské. Auta musela jezdit odklonem přes Vítkovickou ulici. Provoz mohl být obnoven před jedenáctou hodinou, zhruba po dvouhodinové uzavírce.

Neopatrný řidič tak v malém napodobil nehodu, která se stala v pondělí večer a celé úterý komplikovala provoz v Ostravě. Kamion s nadměrným nákladem narazil při jízdě po dálnici D1 o most. V ranní špičce proto byly uzavřeny tahy D1 i I/56, řidiči se nemohli do města nijak dostat. Úřady oznámily, že pro přepravu tak velkého nákladu neměla dopravní společnost, které kamion patřil, povolení. Transport se navíc odchýlil od schválené trasy. Firmě proto hrozí velmi vysoká pokuta. Pokutován zřejmě bude i řidič vozu, ačkoli policisté zprvu prověřovali, zda se nedopustil trestného činu. Nakonec však dospěli k závěru, že šlo o přestupek.

Kamion s unimobuňkou narazil do lávky.
Zdroj: ČT24