Přerovští policisté pátrají po dvou chlapcích, kteří se nevrátili ze školy

Přerov - Přerovští policisté vyhlásili pátrání po dvou dvanáctiletých chlapcích z Přerova, kteří se v pondělí nevrátili ze školy domů. Jejich rodiny o nich nemají žádné zprávy, policie proto prosí veřejnost o pomoc. „Ani jeden z chlapců se nevrátil po vyučování ze školy domů do místa trvalého bydliště a naposledy byli viděni v pondělí kolem 14:00 po ukončení výuky. Je velmi pravděpodobné, že se pohybují spolu,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Oba školáci se podle ní mohou vyskytovat v okolí vlakových i autobusových nádraží na Přerovsku, lidé by si jich mohli všimnout i při cestě vlakem nebo autobusem.

Dvanáctiletý Jan Vostrý bydlící v ulici Bří Hovůrkových je vysoký 158 centimetrů, má hubenou postavu a černé krátké vlnité vlasy česané dopředu. Má hnědé oči a vyčnívající zuby. Na krku má mateřské znaménko. Na sobě má černé šusťákové kalhoty, světle modrou mikinu bez kapuce, zateplenou bundu červené barvy s jedním širším černým pruhem na každém rukávu a na nohou kotníčkové polobotky bílé barvy. S sebou má tašku přes rameno hnědo-černé barvy.   

Dalším pohřešovaným chlapcem je Štefan Pecha, který bydlí v Mervartově ulici. Je 165 centimetrů vysoký, má hubenou postavu, hnědé oči a černé krátké vlasy. Na sobě má modré rifle, černou teplákovou mikinu s červenými pruhy na rukávech a pod mikinou další dvě mikiny, šedou s kapucí a bílou. Na nohou má černé botasky. Chlapec odešel do školy s černým batohem s červeným pruhem a značkou Nike. „Pecha bývá často pohřešován a cestuje hromadnými dopravními prostředky zejména po okrese Přerov,“ doplnila mluvčí. V minulosti se pohyboval i na Vsetínsku. 

Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout informace k jejich pohybu nebo pobytu, aby se obrátili na linku 158 nebo na číslo 974 778 336 - 337.

  • Štefan Pecha zdroj: PČR Přerov
  • Jan Vostrý autor: ČT24, zdroj: ČT24