Ve Frýdku-Místku uhořel bezdomovec

Frýdek-Místek - Při požáru přístřešku ve Frýdku-Místku zemřel v noci na dnešek bezdomovec. Příčiny požáru se šetří. U zemřelého muže bude nařízena soudní pitva, řekl dnes frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk. Za poslední dva roky se jedná už o několikátý případ.

Dodal, že hořet začalo okolo 21:00 poblíž lesního porostu nazývaného Palouček. „Na místě bylo nalezeno ohořelé tělo muže. Budeme zkoumat a prověřovat všechny zajištěné stopy a poznatky k určení okolností a příčiny jak úmrtí, tak požáru,“ uvedl Starzyk.

Podle mluvčího hasičů Petra Kůdely na místě zasahovaly tři hasičské jednotky. „Místo bylo policisty speciální pořádkové jednotky Ostrava uzavřeno. Ještě v noci bylo provedeno šetření, které pak pokračovalo do dnešních dopoledních hodin,“ uvedl Starzyk. Policie nevylučuje, že se zatím neznámý pachatel mohl dopustit usmrcení z nedbalosti, za což hrozí trest až do výše tří let.

Bezdomovci kvůli požárům umírali v regionu i v minulých letech. Například loni v březnu uhořel pětapadesátiletý bezdomovec v zahradním domku na okraji Petřvaldu na Karvinsku. Další dva zemřeli o měsíc dříve při požáru unimo buňky v Dolní Lhotě u Ostravy. Zřejmě nejtragičtější případ se odehrál v lednu roku 2009, kdy v Ostravě při požáru zahradní chatky u staveniště dálničního přivaděče uhořeli čtyři lidé. Za vznikem požárů mnohdy stojí nevyhaslá cigareta nebo zapálená svíčka.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod