Místo reklamace dostal autoservis kulky do zdi

Ostrava – Kulky zarývající se do zdi ostravského autoservisu měly dát jeho majiteli tušit, že se mu cosi nepodařilo. Střelbou totiž „reklamoval“ nespokojený zákazník výsledek opravy svého automobilu. Ke útoku na autoservis došlo v průběhu minulého týdne, další den jeho původce dopadli policisté. Obvinili ho z výtržnictví, muži hrozí až dvouleté vězení.

Když policie střelce nalezla, byl silně opilý. Měl u sebe však nabitý revolver, proto v obavě, aby ho nepoužil, policisté zasahovali v neprůstřelných vestách. Muž potom strávil noc na záchytce. Poté se ale k činu přiznal s tím, že nechtěl nikomu ublížit.

Muž s revolverem byl přesvědčen, že se k němu majitel autoservisu choval nevhodně. Když si chtěl stěžovat na nekvalitní opravu automobilu, majitel se začal pozdějšímu střelci vyhýbat. „Proto se rozhodl použít střelnou zbraň,“ shrnula policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Střelec na policii uvedl, že před útokem na autoservis zkontroloval, že je budova prázdná, aby nikoho neporanil. Několikrát potom vystřelil a způsobil škodu kolem tří tisíc korun. Pak z místa ujel.