Třinci hrozí v následujících dnech dopravní kolaps

Třinec - Třinec čekají dopravní komplikace. Stavbaři tam totiž zítra uzavřou jednu z křižovatek na frekventovaném hlavním tahu na Slovensko. Budou opravovat povrch vozovky. Auta včetně kamionů proto budou čtyři dny projíždět přímo centrem města.

Třineckou křižovatkou na mezinárodní silnici I/11 už zítra ráno po osmé auta neprojedou. Těžké kamiony povrch vozovky značně poškodily. Stavbaři ji proto začnou opravovat. Hlavní tah na Slovensko tak dočasně povede kolem centrálního třineckého náměstí nebo radnice. „Hrozí dopravní kolaps. Třincem bude obtížné nejen projet, ale problém bude dostat se včas do školy, nemocnice, práce,“ bojí se starostka města Věra Palkovská. Ředitelství silnic a dálnic opravu původně plánovalo až na příští rok. Uspíšilo ji ale kvůli městu. Třinec teď totiž na křižovatce buduje světelnou signalizaci. Chce zajistit obyvatelům okolních čtvrtí Kamionka a Terasa bezpečnější přechod přes silnici, po které projede několik tisíc aut denně.

Oprava silnice v Třinci (zdroj: ČT24)

„Oprava bude stát téměř 600 tisíc korun. Naší snahou je, aby opravená silnice vydržela delší dobu. Je to na křižovatce, kde auta často dobržďují,“ říká za ŘSD ČR Martin Smolka. Pokud stavbařům nepřekazí práci počasí, bude hlavní tah na Slovensko opět průjezdný v neděli večer.