Baníkovským děvčatům se na podzim příliš nedařilo

Ostrava - V devátém kole naší nejvyšší soutěže fotbalistek přivítaly hráčky ostravského Baníku děvčata z Hradce Králové. Ostravanky v letošní sezóně ještě ani jednou nezvítězily a nepovedlo se jim to ani tentokrát. Po bezgólové remíze přezimují na šestém místě tabulky.

Ostravanky mají za sebou nepříliš vydařený podzim a příliš se jim nevedlo ani v utkání s Východočeškami. V první půli byly jejich soupeřky dokonce lepším týmem, selhala jim ale naštěstí pro domácí hráčky koncovka. Ve druhé části hry se domácí přeci jen tu a tam dostávaly na dostřel, branku se jim ale vstřelit nepodařilo. „Nedařilo se nám, navíc před sezónou jsme přípravné zápasy hrály úplně v jiné sestavě. Hlavně v zadních řadách přišla velká marodka, takže se muselo přeskupit celé mužstvo a myslím, že nám to neprospělo a už jsme nedokázaly navázat na lepší výsledky,“ řekla kapitánka FC Baník Ostrava Lucie Hlavenková.

Baník ženy (zdroj: ČT24)

Z devíti zápasů jen čtyři remízy a žádné vítězství, tak mizerný podzim si v Baníku neplánovali. Je jasné, že během zimní přestávky bude nutné na týmu výrazně zapracovat. „Jsme z toho samozřejmě zklamáni. Bylo tam několik příčin a ty příčiny musíme vyhodnotit, udělat z toho rozbor a zkrátka tu jarní sezónu odehrát v jiném tempu, než tu uplynulou,“ vyjádřil se trenér Martin Krzikala. Ostravanky díky lepšímu skóre přezimují na šestém místě tabulky a určitě doufají, že jaro bude výsledkově o poznání lepší.