Ostravští kriminalisté vyšetřují další přepadení herny

Ostrava - Další přepadení herny v Ostravě vyšetřují policisté. Dva ozbrojení muži s maskami na hlavách přinutili obsluhu herny, aby jim vydala peníze. Policisté zatím netuší, kdo za loupeží stojí. Místo činu - herna na ulici Bohumíra Četyny v Ostravě - Bělském lese.

Byli dva. Jejich obličeje zakrývaly maskovací kukly. Jeden držel v ruce krátkou střelnou zbraň, druhý byl ozbrojen teleskopickým obuškem. Muži přepadli hernu ve dvě hodiny ráno a k získání peněz jim stačila necelá minuta. Bylo 25. října a v herně tu noc obsluhoval dvaačtyřicetiletý číšník. Útočníci chtěli obsluhujícího muže nejprve zmást, že jsou Rusové. „Pachatel ozbrojen krátkou střelnou zbraní nejdříve požadoval vydání peněz slovy davaj děňgi, ale posléze se bavili česky, takže se jedná určitě o česky hovořící lidi,“ prozradil kriminalista Radim Bena. Lupiči si nakonec odnesli kolem šesti tisíc korun. Číšníkovi neublížili. Policie po pachatelích intenzívně pátrá a také hledá svědky. „Mohli utrácet peníze, hrát na automatech nebo se pochlubit někomu, že provedli přepadení, v současné době nemáme žádné informace, které by vedly přímo k těmto osobám pachatelů,“ říká Radim Bena. 

Loupež v Ostravě (zdroj: ČT24)

Nebylo to poprvé, kdy se v této herně loupilo. Před časem zde barmanku překvapil útočník s nožem. Podle policistů ale loupeží v ostravských hernách ubývá. Zatímco loni vyjížděli k 32 případům, v roce 2009 jich vyšetřovali 55. „Občané si začínají lépe chránit svůj majetek, začínají nasazovat různé kamerové systémy nebo i mechanické zábrany, obsluha je třeba za pultem, kde se nedostanete,“ vysvětluje velitel kriminální policie Ostrava Radovan Vojta. Pachatele loupeží se policii daří vypátrat zhruba v polovině případů.