Šumperští futsalisté utrpěli v 7. kole těžkou porážku o deset branek

Šumperk - Velmi jednostranný průběh mělo utkání 7. kola 1. futsalové ligy mezi Deltou Real Šumperk a Era-Packem Chrudim. Domácí proti sedminásobnému mistru republiky naprosto nezvládli začátek utkání. První gól dali až stavu 0:8 a celkově prohráli 3:13.

Šumperští futsalisté proti Chrudimi nastoupili snad až příliš opatrně. V úvodu zápasu se s míčem potkali většinou jen při rozehrávce po inkasovaném gólu. Ty dávali hosté po individuálních akcích i výstavních kombinacích, při kterých si domácí museli připadat jako na kolotoči. První branku vsítil Cacau už po třech minutách a během následující desetiminutovky jich mistr přidal dalších sedm. Za domácí jen snižovali Hruda a Ondřej Málko. „Nezvládli jsme sedmiminutovku v prvním poločase, kdy se nám nepodařilo dodržet pokyny, které jsme si řekli a soupeřům jsme darovali góly a tím bylo po zápase,“ řekl manažer FC Delta Real Šumperk Jaroslav Horák.

Šumperští futsalisté (zdroj: ČT24)

Druhá půle nabídla vyrovnanější obrázek, hlavně proto, že Chrudim ve čtvrtek čeká zápas Ligy mistrů v Barceloně, s přibývajícím časem tak hosté prostřídali sestavu a ubrali z tempa. O vítězi ovšem nebylo pochyb, Šumperk prohrál 3:13 a v tabulce drží devátou příčku. „Chrudim je ve špičkové formě v poslední přípravě před Ligou mistrů. Mohlo to být z naší strany lepší, ale asi to je reálný obrázek,“ připustil Jaroslav Horák.