Narkoman, který osmnáctkrát bodl nožem a sexuálně zneužil desetiletou dívku, stanul před soudem

Ostrava - Jednadvacetiletý narkoman, který podle žalobkyně letos v dubnu v Karviné osmnáckrát bodl nožem a k tomu ještě sexuálně zneužil desetiletou dívku, stanul před ostravským krajským soudem. Dívka jeho útok přežila jen shodou náhod. Násilník se přiznal už na výslechu před policisty. Kvůli své agresivitě skončil Michal Parai v uplynulých letech několikrát v diagnostickém ústavu a na psychiatrii.

Šokující událost, která se v Karviné stala v podvečer koncem dubna, se dostala před soud.  Na hlouček školaček se z ničeho nic vrhnul s nožem v ruce 21letý Michal Parai. Nejmladší z nich, teprve desetileté dívce, se před násilníkem nepodařilo utéct. „Nějaký chlap je začal nahánět, zakopla, tak ji prostě začal osahávat, vysvlékl ji donaha, vyhrožoval ji zabitím,“ popsala matka napadené dívky. Školačka se bránila a zvrhlíka kousla do ruky. Pobodal ji za to nožem, jedna z ran jen těsně minula srdce. Mezitím ji nutil k sexu. Kamarádky napadené zavolaly policisty. Ti ani nečekali na záchranku a dívku odvezli do nemocnice. Lékaři bojovali o život dítěte tři dny. Dívka se z šoku léčí dodnes. Policisté údajného sadistu zatkli po třech dnech. Před sebou měli 21 letého narkomana, který pět let každý den čichá toluen. Nikdy nepracoval a kromě základní školy nemá žádné další vzdělání. Sex a bodání nožem do desetileté dívky bral podle svých slov jako pomstu za svůj promarněný život. Před soudem už o tom nechtěl mluvit.

„Sexuální motiv tam není,“ tvrdí státní zástupkyně Brigita Bilíková. Pobodaná dívka a její kamarádky, které před Michalem Paraiem stačily utéct, k soudu nepřijdou. Žalobkyně je nechce znovu stresovat vzpomínkami. „Soud to vyřeší tak, že přehraje videozáznam z výslechu dívek, aby je znovu netraumatizoval,“ potvrdila mluvčí Krajského soudu Ostrava Lucie Böhmová.