Buty natáčejí novou desku

Skupina Buty točí po pětileté odmlce novou desku. Ve studiu Mrož v Ostravě-Přívoze už vzniklo jedenáct nových písniček.

„Máme vlastně natočeno všechno. Máme nazpíváno. Jenom to tak projíždíme, v různých stavech zjišťujeme, jestli tam nejsou nějaké energetické vady. Jestli tam někde něco není špatně. Už se to jen ladí. Bude se míchat,“ říká zpěvák a autor hudby i textů většiny písniček Butů Radek Pastrňák.

„Tam se vyrábí ty polotovary, tam je dílna, kde se odlévají ingoty, nahrubo, tady se to pak vlastně hladí. Takovou desku, jakou tady děláme, jsme ještě neudělali. Vlastně jsme ji ještě neudělali, ale až ji doděláme, tak to bude novinka pro nás, i co se týče technologie,“ říká další člen skupiny Buty Milan Nytra, který hraje na klávesy.


Za to, že Buty několik let nic nevydaly, může tak trochu bubeník Richard Kroczek, ale také všeobecná krize.

„My jsme minulou desku točila zhruba tak dlouho u Richarda na chatě, jako trvala druhá světová válka. Takže to se samozřejmě odrazilo na zdravotním stavu. A vlastně se nic neprodalo, ale to už taky přicházela doba, kdy nikdo nic nekupoval. Tak to se odrazilo na chuti do studiové práce, proto se možná těch pět let čekalo, než se začne něco dít,“ říká Radek Pastrňák.

Buty vydaly za 25 let společného hraní 9 desek, první byla Pískej si pískej v roce devadesát dva. Ta nová vyjde nejdříve na začátku příštího roku. Název zatím není jasný. „Mám několik kandidátů, ale nechci nic říkat, protože to ještě nevím, až se udělá pořadí, tak pořadí napoví, jak se to jmenuje,“ říká.