Násilník z Karviné skončil za týrání své družky ve vazbě

Karviná - Ve vazbě skončil 35letý násilník z Karviné, který podle policistů týral svou o pět let mladší družku. Od května ji měl i třikrát týdně surově bít, vulgárně urážet a ponižovat. Týrané ženě došla v minulých dnech trpělivost a zavolala policisty.

Týrání za zavřenými dveřmi bytu v Karviné vyvrcholilo v noci z pátku na sobotu. Matka dvouleté dívky přišla na nedalekou policejní stanici se zlomeným nosem, přelomeným žebrem a modřinami na celém těle. Její partner měl vzápětí policejní pouta na rukou. „Muž je v současné době ve vazební věznici a je obviněn z týrání osoby ve společném obydlí,“ potvrdila mluvčí Policie ČR Karviná Zlatuše Viačková. Zbitá žena policistům řekla, že ji její druh tyranizoval nejméně půl roku. Například ji údajně několikrát vyhnal do deště téměř nahou. „Dokonce ji ponižoval tak, že na ni vysypal odpadkový koš,“ uvedla Zlatuše Viačková. Za poslední čtyři roky, kdy to zákon povoluje, policisté kvůli domácímu násilí obvinili téměř 3400 agresorů v celé zemi. Jen v Karviné jich bylo 150.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Nejčastěji trpí ženy, mnoho z nich ale ze strachu stále mlčí. „Je úplně jedno, jestli se obrátí na policii, na intervenční centrum, na okresní soud, důležité je udělat ten první krok a požádat o pomoc,“ radí vedoucí Intervenčního centra Ostrava Lucie Papersteinová. V Ostravě jako v prvním městě v zemi už druhým rokem funguje speciální tým policistů, který se snaží obětem domácího násilí pomáhat 24 hodin denně. Informační letáky se všemi kontakty najdou lidé v obchodech, městské hromadné dopravě nebo na úřadech.