Brněnský tým drtí futsalový zbytek republiky

Brno – Jakoby český futsal měl od letošní sezóny nového vládce, který se o moc nechce s nikým dělit. Tak přesvědčivě vyznívá dosavadní působení klubu FC Tango Brno v nejvyšší domácí soutěži. Body jihomoravský tým letos ztratil zatím jen při remíze s pražskou Slávií.

Agresivně vysunutá obrana napadající rozehrávku soupeře a nemilosrdně trestající každou protivníkovu chybu. Tak by se dal ve zkratce popsat brněnský recept na letošní úspěch. Tango zatím drží výbornou bilanci osmi výher v devíti zápasech. Brněnští hráči navíc průměrně vstřelí více než sedm gólů za zápas.„Před sezónou jsme měli náročnou přípravu a její výsledky se teď projevují, vydržíme na soupeře dělat těžký pressing celý zápas, možná i proto utkání rozhodujeme hlavně v druhé půlce,“ popsala jedna z opor Brňanů Josef Havel.

Výbornou formu Brno potvrdilo i v zatím posledním zápase proti Pardubicím, zaostalo sice za svým gólovým průměrem, ale čtyřmi góly ve druhém poločase soupeři z Pardubic nedalo šanci.„Pardubice hrály velmi disciplinovaně vzadu, měly opravdu dobrou defenzívu, my jsme se trošku trápili v herních kombinacích, ale v druhém poločase jsme zápas zlomili a dali jsme pěkné góly z natrénovaných standardek,“ okomentoval výkon trenér Tanga Marian Berky.

Pozápasové rozhovory (zdroj: ČT24)

Znovu se trefil i brněnský supertalent Michal Seidler. Jednadvacetiletý mladík už v letošním ročníku dokázal nastřílet dvaadvacet branek a s přehledem tak drží první místo mezi futsalovýými kanonýry.

Zkušenost zase týmu dodává český reprezentant Michal Belej. Tomu se třinácti brankami patří v tabulce střelců třetí místo.

Futsal - Futsal Tango Brno - Balticflora Teplice

V pátek 25.11. ale čeká Tango zkouška z nejtěžších. K dalšímu zápasu zajíždí Brňané na hřišti úřadujícího mistra z Chrudimi, ta je v tabulce zatím druhá, má ale v domácí lize ještě dva zápasy k dobru, protože letos sbírá zkušenosti i v elitní Lize mistrů.„Výhra proti Pardubicím je pro nás důležitá hlavně kvůli psychice, abychom šli do zápasu s Chrudími s čistou hlavou a hlavně aby hráči měli motivaci,“ shrnul před klíčovým pátečním zápasem Berky.

Zápasy FC Tango Brno v letošní sezóně:

Delta Real Šumperk   - Tango Brno 7:10

Bohemians 1905 -  Tango Brno 2:7

Tango Brno -  Nejzbach Vysoké Mýto 11:2

Tango Brno  - Balticflora Teplice 5:4

Tango Brno  - Andy Liberec 13:1

Benago Zruč n/S. -  Tango Brno 2:4

Tango Brno  - SAT-AN Kladno 6:1

Slavia Praha  - Tango Brno 3:3

Tango Brno - Torf Pardubice 5:1