Ostravský mezinárodní turnaj v poolu vyhrál Brit Mark Gray

Ostrava - V nově otevřené billiárdové herně v Ostravě – Porubě se konal velmi dobře obsazený mezinárodní turnaj v poolu pod názvem BlackPool 9Ball Open2011 av konkurenci zahraničních hráčů se neztratili ani češti zástupci.

V Ostravě se hrál takzvaný devítkový pool, hráči tedy postupně museli potápět koule podle jejich čísel od jedničky do devítky. Celkově přijelo 78 hráčů z osmi zemí. V prvním dni se hráči střetli v pětičlenných základních skupinách, pak už se hrálo vyřazovacím systémem v pavouku. Do finále se dostal největší favorit Mark Gray z Velké Británie a český hráč Michal Gavenčiak. Čech však nezachytil Graye hned od počátku partie a jeho vedení 3:0 a 5:1 na hry už nemohl proti tak zkušenému soupeři dotáhnout. „Musím se přiznat, že tam byla spousta chyb z mé strany. Hlavně ze začátku několik netrefení lehkých pozic,“ zhodnotil svůj výkon Michal Gavenčiak.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)

Mark Gray jen v semifinále s Polákem Sniegockým prohrával 0:3, ale jinak procházel turnajem bez zaváhání. Gavenčiaka ve finále udolal 9:2 a odvezl si cenný triumf. „Hrál jsem slušně celý turnaj, ať už v kvalifikaci, nebo potom ve vyřazovacím pavouku. Musel jsem vyřadit hodně Poláků, abych se prokousal až do finále. V něm jsem hrál opravdu hodně dobře,“ řekl po turnaji spokojený vítěz.