Policie našla na jihu Moravy mrtvolu, může to být místostarosta Vytopil

Brno - Policisté objevili na na jižní Moravě mužské tělo, spekuluje se o tom, že se může jednat o zmizelého místostarostu Brna-Židenic Aleše Vytopila (ODS). Ředitel jihomoravské policie Tomáš Kužel spekulace odmítl komentovat. Šestatřicetiletý politik téměř beze stopy zmizel v pátek 9. září.

„Zda jde o pana Vytopila, či nikoli, to nelze v žádném případě říci. Lze uvést jedině to, že na případu intenzivně pracujeme. Více bychom mohli vědět snad již v pátek,“ uvedl ředitel.

Vytopilovo zmizení patrně spíše než s jeho politickou kariérou souvisí s jeho osobním životem. Vytopil pouhých deset dní před záhadným zmizením založil společně se svojí osmadvacetiletou přítelkyní Pavlou Antalovou společnost Pepebar, podnikat chtěli v herně a baru v Hrotovicích. V den svého zmizení politik vybral z banky v hotovosti 200 tisíc korun a zamířil do Mariánského údolí v Brně-Líšni na schůzku s bývalým partnerem Antalové Filipem Onderkou, který zmíněné podniky v Hrotovicích vlastní.

Antalové se Vytopil kolem 19. hodiny ozval s tím, že Onderka zatím nedorazil. Žena mu řekla, ať počká ještě pět minut a potom se vrátí domů. Za pár minut byl Vytopilův mobil nedostupný.

Vydáno pod