Za vraždu důchodce dostala žena trest 17 let ve vězení

Ostrava - Na 17 let do vězení poslal ostravský krajský soud Máriu Gáborovou, která připravila o život o deset let staršího přítele své sestry. Obžalovaná byla silně opilá a údajně si nepamatuje, že důchodce třináckrát bodla nožem a poté po něm skákala. Rozsudek ještě není pravomocný.

Ve vězení už byla desetkrát. Až se vrátí příště, bude jí 75. Mária Gáborová podle žalobce opět doplatila na alkohol. Pohádala se přítelem své sestry, na závěr seniora třináctkrát bodla nožem a ještě na něj skočila. „Lituji všeho, co se stalo. Už se to nedá vrátit zpátky,“ řekla obžalovaná. Krátce po vraždě ženě došlo, co udělala a zavolala záchranku a policisty. „Soud uložil obžalované trest 17 let ve věznici se zvýšenou ostrahou,“ uvedla mluvčí Krajského soudu Ostrava Lucie Böhmová.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

„Proti rozsudku podáme odvolání. 17 let vězení znamená pro 60letou klientku doživotí,“ vyjádřil se obhájce M.Gáborové Luděk Vebera. 69letý senior podle sousedů doplatil na svou známost. Začátkem roku si do zahradního domku v Karviné nastěhoval milenku. O několik týdnů později s nimi začala bydlet také její sestra a syn s manželkou. Mária Gáborová se k vraždě přítele své sestry přiznala akorát rodině. Policistům a soudci naopak tvrdila, že si vůbec nic nepamatuje.