Frýdeckomístecké volejbalistky porazily v 10. kole Šternberk

Šternberk - Předehrávku desátého kola ženské volejbalové extraligy obstaralo včerejší utkání mezi týmy Šternberku a Frýdku – Místku. Frýdecké hráčky potvrdily velmi dobrou formu posledních týdnů a z haly Ecce Homo si odvezly už páté ligové vítězství v řadě. Šternberk porazily 3:1.

Lepší herní pohoda Frýdku Místku byla jasně patrná od úvodních výměn. Hosté těžili z výborného servisu, rychle se dostali do vedení a přes mírné komplikace v závěru dotáhli set k výhře 25:20. Převaha Frýdku byla nejvýraznější ve druhém dějství, kdy Šternberanky zcela odpadly a uhrály pouze 14 bodů. Pak se ale konečně začalo dařit i domácím, takže se zápas změnil v bitvu o každý míč, Frýdek ve třetí sadě neproměnil dva mečboly a prohrál ji 24:26. Chuť si hosté spravili v koncovce setu čtvrtého, od stavu 20:20 povolili Šternberku pouze jeden bod a mohli se radovat z páté výhry v řadě. „Ještě do půlky toho třetího setu jsme měli navrch, potom Šternberk přidal ve všech činnostech, takže nám to hodně zkomplikoval. My jsme dneska neodevzdali ani padesát procent našeho výkonu, opravdu jsme nehráli dobře a i ty první dva sety si Šternberk vyházel sám,“ zhodnotila utkání trenérka TJ Sokol Frýdek-Místek Alexandra Dedková.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

„Ty naše začátky jsou vždycky špatné, začneme hrát až po prvním technické pauze. Nevím, nedokážeme přihrát a když přihrajeme, tak to nesložíme,“ nešetřila kritikou na adresu svého týmu blokařka TJ Sokol Šternberk Alexandra Sochorcová.