Nehoda na Znojemsku: řidič auta zemřel, 8 dětí je zraněných

Suchohrdly (Znojemsko) - Krátce po půl dvanácté došlo mezi obcemi Suchohrdly a Těšetice k tragické dopravní nehodě. Osobní auto se srazilo s autobusem, v němž cestovali děti a jejich učitelé. Řidič auta na místě zemřel, osm dětí utrpělo lehká zranění. Dvě z nich mají otřes mozku a v nemocnici zůstávají na pozorování.

„Dvě děti utrpěly otřes mozku a leží na dětském oddělení. Zůstanou tam nejspíše ještě 48 hodin. Zbylých šest dětí bylo vyšetřeno ambulantně a poté propuštěno domů,“ uvedl mluvčí znojemské nemocnice Pavel Jajtner.

Nehodu podle policie zavinil devětatřicetiletý řidič vozu značky Mitsubishi s přívěsem. „Na přehledném úseku silnice vyjel do protisměru, kde narazil do autobusu. Řidič autobusu ve snaze zmírnit náraz vyjel ze silnice do stromořadí, ve kterém vyvrátil jeden ze stromů a skončil na kraji pole,“ popsal nehodu mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. 

Nehoda autobusu a auta na Znojemsku (zdroj: ČT24)

Auto je služebním vozidlem firmy z Moravskokrumlovska. Bližší podrobnosti policie nesdělila. Střepy, úlomky a utržené části vozidla zůstaly na silnici roztroušené v délce několika desítek metrů, policisté proto při odstraňování následků nehody cestu uzavřeli a dopravu odkláněli až do 16. hodiny.