AVÍZO: Fotbalisté Dukly Praha budou v Lounech vzpomínat na Ladislava Nováka

Přesně v den nedožitých 80. narozenin, tj. v pondělí 5. prosince, přijede do Loun na návštěvu řada vynikajících fotbalistů, kteří budou vzpomínat na svého kamaráda a spoluhráče z Dukly Praha a reprezentace Ladislava Nováka. Ladislav Novák se narodil 5. 12. 1931 a v Lounech hrál fotbal celkem šest let. Svůj fotbalový život strávil v Dukle Praha, kde se stal jednou z klíčových postav v éře Josefa Masopusta. V letech 1952 – 1966 reprezentoval Československo, za které sehrál 75 zápasů, z toho 71 s kapitánskou páskou.

Byl na třech mistrovstvích světa a vedle stříbra z Chile získal i bronz na mistrovství Evropy v roce 1960. Je čestným občanem města a nedávno po něm byl pojmenován i fotbalový stadion v Lounech.

V pondělí se do Loun chystá opravdu unikátní delegace spoluhráčů Ladislava Nováka - jen namátkou: Josef Masopust, Ivo Viktor, Jan Brumovský, František Knebort, Josef Vacenovský, Ivo Urban, Jan Fiala, Günter Bittengel a další. Takže pokud chcete vidět bývalé fotbalové legendy, přijďte 5. prosince v 16,00 hodin do velké zasedací síně lounské radnice.

Ladislav Bába, Louny

Vydáno pod