Policie na Novojičínsku pátrá po dvou bezohledných řidičích

Novojičínsko - Srazili chodkyně a z místa nehody ujeli. Policisté stále pátrají po dvou řidičích, kteří minulý týden zranili dvě ženy na Novojičínsku a neposkytli jim první pomoc. Zatímco dvanáctiletá dívka z Frenštátu se už léčí doma, starší žena z Příboru leží v kritickém stavu v nemocnici. Za ujetí od nehody hrozí řidičům pět let vězení.

Dva případy sražených chodců během jednoho týdne, kterým řidiči nepomohli a ujeli, na Novojičínsku dlouho nepamatují. Na jejich selhání nebo bezohlednost doplatily dvě ženy - mladá školačka a seniorka. Případ první, pondělí 21. listopadu krátce po 14. hodině. Dívka vystupuje na okraji Frenštátu z autobusu a odchází směrem ke křižovatce. „Najednou zezadu náraz, cítila, že byla v příkopě a až vlastně kolem šla paní svědkyně, tak jí pomohla,“ popisuje matka sražené dívky. Svědkyně, která sražení dívky viděla, si kvůli psychickému otřesu podrobnosti nevybavuje. Bílý vůz zřejmě značky Fiat nebo Renault ale mohli spatřit řidiči jedoucí po silnici směrem na Rožnov pod Radhoštěm. Dívka utrpěla otřes mozku, lékaři ji už ale pustili domů.

To druhá nehoda skončila mnohem hůře. V pátek 25. listopadu o půl třetí odpoledne srazil neznámý řidič před obchodním centrem v Příboru 76letou ženu. Svědkem nehody byl její syn. „Viděl jsem maminku, jak jde za mnou možná tři, čtyři metry a naráz vyjelo auto z pravé strany, jak jsem stál, rychle vycouvalo, srazilo jí a ujelo. Červené auto, nějaké menší. Peugeot, Kia, já nevím. A byl tam kluk, prý údajně byl v kapuci,“ vzpomíná. Pád na zem způsobil ženě těžké zranění hlavy a její stav je kritický. Na parkovišti před obchodním domem a na navazující ulici Lidická byly v době nehody desítky lidí. Policisté doufají, že by se mohli přihlásit jak s popisem nehody, tak především s typem či registrační značkou auta.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)

„Řidiči si museli být vědomi toho, že srazili osobu, z místa odjeli, aniž by jí poskytli první pomoc. Oběma řidičům za uvedené jednání, tedy neposkytnutí první pomoci, hrozí trest odnětí svobody v délce až pěti let,“ uvedl policejní mluvčí Petr Gřes. K objasnění obou nehod mohou lidé přispět svědectvím buď na služebnách policie, nebo na lince 158.