Beskydské derby patřilo jednoznačně domácím favoritkám

Frýdlant nad Ostravicí - Stolní tenistky Frýdlantu nad Ostravicí hostily ve své herně Malenovice. V atraktivním beskydském derby byly domácí jasnými favoritkami a soupeřkám nedaly šanci, Malenovicím nepustily ani bod a zvítězily 6:0 na zápasy.

Prohra 0:6 je pro hosty příliš krutá. Malenovické stolní tenistky jakoby si dlouho nemohly zvyknout na bouřlivou kulisu, která hnala dopředu frýdlantské trio Blašková, Bartošová a Adámková. Největší drama bylo k vidění až v posledních dvou zápasech. Karin Adámková sice v prvním setu zničila Libuši Horákovou 11:1, jenomže pak se Adámkové přestalo dařit a ze zápasu se stal boj o každý míček, který byl nakonec přece jen úspěšnější pro sedmnáctiletou Adámkovou. „Vedla jsem úplně hladce, ale pak jsem jednou zkazila a od té chvíle to bylo hodně těžké. Soupeřka hodně zdržovala a to bylo něco na moje nervy, naštěstí jsem to dotáhla do vítězného konce,“ oddechla si po zápase.

Reportáž Davida Knebla (zdroj: ČT24)

Malenovice mohou nejvíc litovat ztráty v posledním zápase mezi domácí Blaškovou a Hanou Valentovou. Jediný duel hraný na pět setů přinesl Valentové v závěru i mečbol, který však hostující hráčka nevyužila a vítězství pak vybojovala Blašková, čímž získala rozhodující šestý bod pro domácí Frýdlant.

Vydáno pod