Kometě stačil na výhru jediný gól

Brno – Po čtyřech prohrách brněnští hokejisté konečně dokázali zvítězit. Výhru nad Kladnem zařídil jediným gólem ve druhé třetině Tomáš Divíšek. V brance Komety podruhé po sobě nastoupil Jiří Trvaj a připsal si první čisté konto v letošní sezóně.

Na tři body Kometa před dnešním utkáním čekala už dva týdny. Ze tří venkovních zápasů přivezla pouze bod z Karlových Varů, doma se Zlínem nedokázala vstřelit ani gól a v zápase zakončeném bitkou prohrála 0:1. Potřeba bodovat právě proti Kladnu vycházela i z postavení v tabulce, kde nejbližším sousedem Komety je právě středočeský tým.

Utkání Brno - Kladno (zdroj: ČT24)

Příliš pohledný hokej ale první třetina nenabídla. Oba týmy se střídaly v šancích spíše polovičních než vyložených. Až v závěru prvního dějství dokázal kladenským obráncům zamotat hlavu útok s Radkem Dlouhým, Jaroslavem Svobodou a Leošem Čermákem. Tlak agilním útočním ale gólovou odměnu nepřinesl.


V Kajot Areně zřejmě v poslední době platí pravidlo, že hrát začátkem druhé třetiny oslabení se nevyplácí. V souboji se Zlínem na to doplatila Kometa, ale v zápase proti Kladnu využilo brněnské mužstvo stejné výhody, zajistilo si po dorážce Tomáše Divíška vedení, které už Rytíři dotáhnout nedokázali.„Na našem výkonu bylo vidět, jak moc jsme chtěli zvítězit. Ale nehráli jsme moc dobře a výsledek byl z naší strany upracovaný. Vítězství si proto vážíme,“ zhodnotil utkání Divíšek. 

Proč nás tak málo?

Když pět minut před koncem hlastel oznámil, že zápasu přihlíží 6212 diváků, Kajot Arena na chvíli překvapeně utichla. V zápětí se ozvalo skandování fanoušků směrem k vedení klubu. „Libore, proč nás tak málo?“ Fanoušci letos už poněkolikáté naráželi pokřikem na výrazné zdražení permanentek, které šéf klubu, Libor Zábranský, obhajoval ekonomickými důvody. Je pravda, že Kajot Arena není letos zdaleka tak často vyprodaná jako v předchozích sezónách. Návštěva proti Kladnu je letos nejnižší brněnskou návštěvou a nebýt loňského bojkotu play out, mělo by toto číslo nárok na rekord ještě přesvědčivější. 


Jako by ale na jediný gól Kometa až příliš spoléhala. V závěrečné třetině se totiž spokojila s obrannou taktikou, Kladno ale na Jiřího Trvaje vyzrát nedokázalo a nic na tom nezměnila ani závěrečná hra Středočechů bez brankáře. „Mužstvo dokázalo zvládnout zápas zodpovědně dozadu, zisku bodů jsme podřídili všechno a věřili jsme, že štěstí se k nám musí někdy přiklonit,“ byl spokojený brněnský trenér Zdeněk Venera. 

„Otočit výsledek se nám nepodařilo. Byl to zápas téměř bez šancí, Brno ale aspoň jeden puk do naší branky dotlačilo,“ neskrýval zklamání kapitán Kladna Pavel Patera. 

Těžký soupeř čeká Kometu v neděli, kdy se v televizním zápase představí na ledě obhájce titulu z Třince. 

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 1:0 (0:0,1:0,0:0)

Branky a nahrávky: 23. Divíšek (Čermák, Svoboda Jak.) Rozhodčí: Blecha, Trombík - Čech, Dřinovský.

HC Kometa Brno: Trvaj (Hovi) – Žižka, Švrček , Malec, Kempný, Bičánek, Kováčik - Pospíšil, Petrovický, Zohorna - Dlouhý, Čermák, Svoboda Jar. - Hubáček (C), Divíšek, Svoboda Jak. - Jankovič, Holec, Erat.

Rytíři Kladno: Cikánek (Chábera) – Majeský, Drtina, Lepine, Toman, Procházka, Piskáček, Růžička – Kuchler, Patera (C), Bicek - Hluchý, Knotek, Bílek - Látal, Dragoun, Hovorka - Kafka, Lukáč, Valský - Eberle.

Vydáno pod