Hotel Dukla v Blansku zůstává opuštěný

Blansko/Brno - Zchátralý hotel Dukla v centru Blanska patří od září městu. Radnice hotel koupila ve veřejné dražbě z obavy, aby se z hotelu nestala levná ubytovna nebo aby ho nový majitel nepřeměnil na ghetto pro problémové obyvatele přímo v centru města. Blansko za hotel zaplatilo v dražbě 30,5 milionu korun.

Město chtělo, poté co hotel získalo, najít pro jeho provozování zájemce. Během 2 měsíců se ale nikdo nepřihlásil. Město by mělo provozovat hotel samo. Budova je ve špatném stavu a bylo by nutné investovat do kotelny a rozvodu tepla. Provoz hotelu by tak byl velmi ztrátový. I z těchto důvodů zřejmě nikdo neprojevil o provozování hotelu zájem. 

V budově přesto dále funguje ubytovna a v nebytových prostorách restaurace, herny a další služby. 

Místostarosta Blanska Jiří Crha (ODS) o dražbě (zdroj: ČT24)

Město má s objektem zatím nejasné plány

Zastupitelé teď musí zvážit, co s Duklou bude dál. „Budeme o tom teprve diskutovat, ale moje představa je, že by se měla vypsat architektonická soutěž o tom, jak by střed města měl vypadat. A případně hledat investora, který by návrhy realizoval,“ uvedl Crha.

Kromě rekonstrukce je ve hře i varianta, že by se hotel nechal zbourat. „Stávající stav, zejména technický, je nelichotivý a i architektonicky je to spíše průměrná stavba,“ uvedl architekt Martin Habina. Odstraněním stavby, jejíž historická hodnota není nijak zásadní, by Blansko mohlo propojit tři náměstí v centru.

Zchátralý hotel Dukla původně patřil státnímu podniku Hotely a restaurace. Následný vlastník ale skončil v konkurzu, a proto šel hotel do dražby.

Vybydlený hotel v centru Blanska (zdroj: ČT24)
Vydáno pod