Štítného ulice je opět průjezdná

Frekventovaná olomoucká ulice Štítného je po dlouhé době zase průjezdná. Oprava této jedné z nejfrekventovanějších silnic v centru města skončila v pátek a stála padesát čtyři milionů korun. Oprava začala v dubnu.

„Stavba byla dlouhá, ale věřím, že všechny úpravy povedou ke zlepšení situace,“ uvedl primátor Martin Novotný (ODS) a připomněl, že oprava kvůli objížďkám znepříjemnila život mnoha Olomoučanům.

Otevření Štítného ulice uvítali hlavně záchranáři. „Dojezdové časy ze stanoviště v Hněvotínské se nám zkrátí o několik minut. Do centra jsme museli jezdit přes Albertovu a Velkomoravskou, což je i s majáky velký problém,“ řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jan Weinberg.

Kromě nového asfaltového povrchu, který nahradil dlažební kostky, jsou nyní ve Štítného ulici nové chodníky a osvětlení, ale také kanalizace, vodovod a horkovod dálkového topení.

Změnila se i křižovatka s Wolkerovou ulicí, jejíž oprava skončila o tři měsíce dříve a zavedla v Olomouci první tramvajové zastávky vídeňského typu se zvýšeným prahem. Napojení od Wolkerovy už je pouze jediné. Druhé, zaslepené rameno nyní slouží jako parkoviště.

Vydáno pod