Přerovští závodníci ve fitness a naturální kulturistice uspěli i v zámoří

Přerov - Reprezentanti z klubu Fitness AVE Přerov se vrátili z úspěšné závodní tour po Spojených Státech. Z nejprestižnější světové soutěže ve fitness a naturální kulturistice Natural Olympia 2011 přivezli jedno zlato a dvě stříbra.

Jan Páleníček si ze Spojených Států dovezl zlato z kategorie fitness a stříbro přidal v naturální kulturistice, kde slovo naturální podmiňuje přirozený svalový rozvoj bez podpůrných látek. Páleníček tak navázal na loňský titul a upevnil svou pozici mezi světovou elitou. „Ta konkurence byla zase jiná, byla silnější a pro mě jako závodníka ve 22 letech je co slavit, když se utkám s chlapy třeba o deset let staršími, kteří mají i třeba víc natrénováno,“ říká spokojeně.

Reportáž Davida Knebla (zdroj: ČT24)

Při svém premiérovém startu na tak významné akci stříbro v kategorii Bikini Divas získala Lucie Čapková. „Já už jsem byla na jaře v Itálii, odkud jsem si dovezla dvě zlata. Tohle byla moje druhá cesta. Do Ameriky jsem se chtěla vždycky podívat, byla to obrovská zkušenost a jsem za to velice vděčná,“ prozradila.