Ostravští kriminalisté rozbili další drogový gang

Ostrava - Rozsáhlá razie policistů proti výrobcům pervitinu probíhá v Ostravě. Zásahová jednotka zatím zatkla čtyři členy gangu. Další dva jsou na útěku. České televizi se podařilo z akce natočit exkluzivní záběry.

Ostravské drogové podsvětí dostalo další ránu. Policejní zakuklenci překvapili gangstery, když zrovna na pumpě tankovali. O několik hodin později je soudkyně poslala do vazby. Mohli by totiž ovlivňovat a zastrašovat svědky. Policisté ani státní zástupkyně, která akci řídí, nechce zatím kvůli probíhajícímu vyšetřování nic bližšího říct. „Vyšetřování případu je na počátku, proto by bylo netaktické sdělovat jakékoliv informace,“ vyjádřila se policejní mluvčí Soňa Štětínská. Podle informací České televize skončili za mřížemi tři zkušení recidivisté. Další obviněný je padesátiletý muž. Dealerům pervitinu dělal kurýra. U jednoho z nich měl dluh a potřeboval peníze.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

„Byl vázán povinností ve vztahu k jinému  spoluobviněnému, že si tedy musí odpracovat to, co mu dluží za poškození auta,“ uvedla obhájkyně obviněného Alena Kubalová. Policisté gang sledovali od října. Těsně před zatýkáním se ale dvěma dealerům podařilo utéct. Kriminalistům se zatím nepodařilo zjistit, kde jsou.