Tango rozstřílelo Šumperk a tým čeká pauza

Brno – Zápasy Tanga Brno se Šumperkem jsou v letošní sezóně pro fanoušky zárukou, že se můžou těšit na gólové hody. V prvním vzájemném zápase zvítězilo Brno v Šumperku 10:7, v odvetě na jihu Moravy se už ale vytáhli pouze střelci jednoho týmu, když Tango zvítězilo vysoko 15:4.

Pořádně zostra vlétli brněnští futsalisté na svého soupeře. Už v jedenácté minutě vedli 5:1, když Michal Seidler dokonce stihl v rozmezí čtyř minut hattrick. Do konce první půle ještě jednu branku přidal, a protože se k němu dvěma góly připojil i reprezentační kolega a jmenovec Michal Belej, poločasové skóre bylo 8:1 pro Tango.

I na začátku druhého poločasu brněnský útočný stroj držel svižné obrátky. Havel, Svoboda a Záruba zvyšovali postupně až na 11:1 a vypadalo to, že na góly Brna zapisovatelům ani nebudou stačit formuláře. Zápas se pak na asi osmiminutový úsek vyrovnal, za Šumperk dokonce snižoval Novotný.

Zbytek svých útočných choutek si ale Brno zřejmě nechalo na závěr zápasu. Belej nejdříve dokonal svůj hattrick a Seidler krátce po něm vstřelil už svůj pátý gól v zápase. Poslední dvě minuty přinesly ještě po dvou gólech na obou stranách, a Tango tak nakonec zvítězilo 15:4.

Futsalová reprezentace
Zdroj: ČT24

Nejvyšší futsalovou soutěž teď čeká téměř měsíc dlouhá pauza. Také tři hráči Tanga si ji zpestří reprezentační vložkou. Michala Seidlera, Michala Beleje a Josefa Havla totiž s národním týmem čeká od 15. do 18.prosince kvalifikace na MS. Trenér reprezentace Neumann může doufat, že si zejména Seidler s Belejem přenesou do kvalifikace střeleckou formu ze zápasu s Šumperkem. Předpoklady k tomu jsou – i národní tým bude totiž hrát v Brně.

Tango Brno - Delta Real Šumperk 15:4 (8:1)

Góly a nahrávky: 3. Jan Havel (Seidler), 3. Svoboda (Veselovský), 7. Seidler, 8. Seidler (Veselovský), 11. Seidler (Havel Jan), 18.Seidler, 18.Belej (Josef Havel), 20. Belej (Seidler), 23.Josef Havel, 27. Svoboda (Seidler), 28. Záruba (Chdzidis), 36. Belej (Josef Havel), 37. Seidler (Záruba), 39. Brůna (Veselovský), 40. Brůna (Svoboda) - 8. Václavský (M.Málko), 35.Novotný (Šinogl), 39. Navrátil (M.Málko), 40. Novotný (Hatala)

Sestavy:

Tango Brno: Kubíček, Zrzavý - Josef Havel, Chadzidis, Záruba, Belej - Jan Havel, Veselovský, Seidler, Svoboda - Kovács, Brůna

Šumperk: Netopil, Hatala - M.Málko, Navrátil, Václavský, O.Málko, Hruda, Šinogl, Klemsa, Novotný