Přerov po pěti letech porazil Olomouc

Přerov - Těžkým obdobím procházejí volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. V extralize prohrály už čtyřikrát v řadě. Ve dvanáctém kole nestačily v prestižním regionálním derby na Přerov. Od Bečvy si odvezly porážku 1:3.

Že Olomouc nečeká nic lehkého, naznačil už úvod, ve kterém domácí předvedly velkou bojovnost a v rozhodujících momentech i kvalitu a vyhrály první set 25:21. Teprve pak se rozjel hostující tým, ve druhé sadě povolil Přerovu pouze šestnáct bodů, vzepětí vysokoškolaček ovšem mělo jepičí život. Od třetího dějství totiž měly jasně navrch Zubřice, skvěle řízené nahrávačkou Novákovou. Třetí a čtvrtý set skončily shodně 25:17, takže Přerovanky po pěti a půl letech mohly slavit vítězství nad Olomoucí. „Na to, v jakém jsme stavu, jak unavené jsme po utkání s Prostějovem, mě to samotnou překvapilo, ale myslím si, že to bylo dneska o naší přihrávce, protože ta byla dobrá a dalo se pak kombinovat na síti i proti tak vysokému bloku, který má Olomouc,“ zhodnotila utkání kapitánka PVK Přerov Dita Gáliková.

„Soupeř hrál dobře, tlačil nás a my jsme se s tím nebyli schopní nějak vyrovnat, ať nasazením v obraně, nebo rizikem na servisu, bylo to opatrné a opatrně se nedá hrát,“ řekl trenér SK UP Olomouc Jiří Teplý.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)