Roman Kreuziger odkryl plány pro příští rok

Olomouc - Nejlepšího českého silničního cyklistu současnosti Romana Kreuzigera pozval včera do Olomouce někdejší biker Radim Kořínek. A Roman Kreuziger při té příležitosti odkryl své plány pro příští rok. Jezdec kazašského týmu Astana se zaměří hlavně na Giro d‘Italia, kde by chtěl vylepšit loňské šesté místo.

Roman Kreuziger dostal od svého týmu při tvorbě závodního kalendáře hodně volnosti, Giro si vybral kvůli lepším vyhlídkám na dobrý výsledek. „Je poskládané tak, že by mi mohlo víc sedět, takže kvůli tomu jsem si ho vybral, abych mohl bojovat o pódium. Pro hodně lidí to vypadá jako zklamání, že tam není Tour, ale vzhledem k tomu, jak jsme rozložili tu sezónu, tak bylo lepší dát si první cíl Giro, pak olympiádu a potom Vueltu a mistrovství světa,“ řekl.

Reportáž Miloš Korhoň (zdroj: ČT24)

Vedle italské výzvy nenechává českého silničáře v klidu ani ta olympijská. Právě kvůli ní po čtyřech letech vypustí Tour de France, chce mít prostor pro přípravu do Londýna a tam bojovat o co nejlepší umístění. „Hodně lidí říká, že to je závod pro Cavendishe, že to je rovinaté, ale kdo si ho vyzkoušel, tak mi potvrdil, že to není jednoduché, týmy tam startují s méně lidmi, takže je to specifický závod a může se tam cokoliv stát,“ myslí si Roman Kreuziger.