Repríza loňského finále tentokrát žádné drama nepřineslo

Ostrava - Florbalisté odehráli poslední kolo podzimní části extraligy. Vítkovice udržely první místo v tabulce díky výhře nad pražskými Bohemians 7:4  Ostravské Remedicum nastoupilo v repríze loňského finále proti Tatranu Střešovice. Drama posledního boje o titul se však tentokrát ani zdaleka neopakovalo.

Ostravané v bílém byli rovnocenným soupeřem pouze v první dvacetiminutovce. Gólem Dominika Hanice se dokonce dostali domácí v páté minutě do vedení. Tatran však ještě do první sirény skóre otočil, když dvakrát trestal rychlou rozehrávkou ostravské přestupky. „To byly laciné góly, když jsme rozehráli rychle. Hráči Ostravy nesmyslně stáli, dohadovali se s rozhodčím, tak jsme  je překvapili,“ řekl střešovický hráč Marek Vávra.

Reportáž Davida Knebla (zdroj: ČT24)

Od druhé třetiny na hřišti jasně vládl Tatran. O osudu utkání rozhodl skvělý výkon hostujícího brankáře Zicha a v ofenzivě zase řádící třetí pětka, která vsítila osm z devíti branek hostů. Remedicum ve čtrnáctém kole extraligy podlehlo Tatranu vysoko 2:9. „Předčili nás v nasazení a produktivitě. My jsme na jeden gól potřebovali deset šancí a oni nás vyučovali, takže zasloužené vítězství,“ uznal Petr Skácel. Po prohře spadli Ostravané v tabulce extraligy o jedno místo a s dvaadvaceti body jsou pátí. „Tento rok asi bude pro nás úspěch postoupit do play-off a tam neudělat ostudu. Zapracovávat mladé hráče a do budoucna budovat kvalitní tým,“ dodal Skácel.