Malenovice před pauzou porazily Děčín

Malenovice - Extraliga stolních tenistek je po desátém kole ve své polovině. Frýdlant nad Ostravicí je s jedinou porážkou zatím druhý. Malenovice mají skromnější ambice. V posledním kole před vánoční pauzou však měly jasný cíl. Porazit doma Děčín a připsat si čtvrtou výhru v sezoně.

Domácí hrdinkou byla Aneta Martínková, která v obou svých zápasech prohrávala 0:2 na sety, ale vývoj dokázala vždy otočit a získat v pěti setech na svou stranu. V duelu se Zuzanou Rambouskovou dokonce v páté sadě prohrávala Martínková 5:9, šňůrou šesti bodů, ale vyhrála rozhodující set 11:9 a pro Malenovice zvýšila náskok na 5:1. „Určitě jsem to nechtěla připustit, že budu takhle 0:2 prohrávat, naštěstí se pak to utkání otočilo, začala jsem hrát lépe takticky a měla jsem v závěru víc štěstí,“ zhodnotila po zápase Martínková.

Reportáž Davida Knebela (zdroj: ČT24)

Rozhodující šestý bod zařídila domácím Libuše Horáková, která proti psychicky nalomené jedničce hostů Ivě Meidlové ztratila jen jeden set. Malenovice porazily Děčín jasně 6:1, připsaly si čtyři body za vítězství a v polovině soutěže se drží ve středu extraligové tabulky. „Do play- off samozřejmě počítám, že se dostaneme a tam se bude lámat chleba,“ řekl trenér BSK Malenovice A Miroslav Cecava.