Vánoční pohár ovládly fotbalistky Sparty

Olomouc - Vítězstvím juniorského týmu Sparty Praha skončil premiérový ročník Christmas Cupu v halovém fotbale žen. V Olomouci o vítězství v něm bojovalo deset týmů z celé České republiky i Slovenska. Pražanky ve finále porazily prvoligový Hradec Králové 3:0.

Mladé Sparťanky ve finálovém utkání hraném na jedenkrát patnáct minut k výhře nasměrovaly tři branky v rozmezí dvou a půl minut. Brankářku Hradce Králové postupně překonaly Krejčiříková, Bůžková a Šturmová. Východočešky měly na turnaji pouze sedm hráček a přes některé šance na obrat neměly síly, takže Pražanky vyhrály 3:0 a mohly slavit cenné vítězství. „Nám trenér řekl, že hrajeme o zájezd do jižní Ameriky, tak jsme se snažily co nejvíc,“ prozradila Kateřina Bůžková, která byla vyhlášená nejlepší hráčkou turnaje.

Reportáž Miloš Korhoň (zdroj: ČT24)

Pořádající druholigový tým FC Olomouc v semifinále nestačil na Hradec Králové. Smutek z porážky 1:7 ale dvacet vteřin před koncem zápasu o třetí místo zahnala Adriana Drahníková. Z přímého kopu dala jeho jediný gól a domácí hráčky zakončily turnaj výhrou. „Určitě překvapení a super pocit, protože to byl kvalitně obsazený turnaj, takže si myslím, že pro nás pro hráčky je to úspěch,“ zhodnotila celý turnaj.

Vydáno pod