V Ostravě skončí další škola

Ostrava - V Moravskoslezském kraji skončí další škola. Třicátého června příštího roku se uzavře Střední škola technická a dopravní v Ostravě – Kunčicích. Téměř devět stovek studentů a učňů přejde od září na pět jiných ostravských škol. Co bude s učiteli, zatím vedení Moravskoslezského kraje neví.

Střední škola v Ostravě – Kunčicích – od září je na základě rozhodnutí krajských radních spojená s nedalekou školou ve Vítkovicích. Teď má skončit úplně. Studenti i rodiče nesouhlasí. „Myslíme si, že výuka na této škole je na dobré úrovni, to samé co se týče vybavení učeben i dílenského komplexu,“ říká otec jednoho ze studentů. Odborná škola v Kunčicích je podle krajských úředníků ve špatném technickém stavu a z velké části nevyužitá.

Reportáž Evy Klucho (zdroj: ČT24)

„Jsou tam jednak haly, které mají délku200 metrů, mají výšku, která se musí vytápět. Všechny obory, které se tam učí, ať už jsou to informační technologie, se dají nahradit na jiných školách,“ myslí si ředitel Střední školy technické a dopravní Miroslav Dočkal. Někteří rodiče už nečekají ani na konec školního roku a své děti zapisují na školu, pro kterou se rozhodli už teď. Na rozdíl od studentů ale učitelé jisté místo na některé z pěti škol nemají. Kdo se nastěhuje do školy od začátku září, zatím není jasné. Kraj ji chce pronajmout nebo prodat.