Řepka s Erbovou nadělovali povzbuzení

Fotbalista Tomáš Řepka se svou partnerkou Vlaďkou Erbovou přijeli potěšit malé pacienty do olomoucké fakultní nemocnice. Na hematoonkologickém oddělení dětské kliniky jim předali dárky a připravili dětem s předstihem Ježíška.

„Každý, kdo má možnost pomáhat dětem, by neměl váhat. Mě na tuto myšlenku přivedla Vlaďka a je to opravdu úžasný pocit. Baví mě sledovat, jak se dětem rozzáří oči, těší mě pocit, že jim aspoň na chvilku pomůžeme zapomenout na jejich starosti,“ uvedl Řepka.

Sparťanského obránce ale nejvíce obdivovali dva patnáctiletí chlapci. Jeden z nich je dokonce fotbalovým brankářem. Oba dostali Řepkovu knihu Rebel i s autogramem.

Erbová je patronkou a tváří nadace Rakovina věc veřejná, která pomáhá financovat výzkum nových protinádorových léčiv a diagnostiku nádorových onemocnění. „Letos jsem měla možnost nafotit těhotenskou módu. Zřekla jsem se honoráře a vyměnila ho za hračky pro nemocné děti,“ řekla budoucí maminka Erbová.

Obě celebrity zůstaly na oddělení s dětmi asi tři hodiny. „Z dvou desítek dětí tam ale nemohly být všechny. Některé musely na infuzi, jiné jsou na izolaci,“ uvedla ředitelka nadace Renata Hilšer Grmolenská. Podle přednosty dětské kliniky Vladimíra Mihála jsou podobné akce pro psychiku dětských pacientů přínosné.

Řepka s Erbovou byli za dětmi ve Fakultní nemocnici Olomouc už podruhé.