Pošta zatím předvánoční nápor stíhá

Ostrava - O třetinu víc balíků než v běžném provozu musí zvládnout přepravit před svátky Česká pošta. Může za to hlavně stoupající počet lidí, kteří si dárky objednávají přes internet. Pošta ale tvrdí, že všechny zásilky stihne do Vánoc doručit.

Příliš předvánoční pohody si zaměstnanci poštovního překladiště na ostravském hlavním nádraží neužijí. Dnem i nocí tam balíky vykládá a nakládá čtyřicítka lidí. Pošta proto kvůli přibývajícímu počtu zásilek posílila doručovací službu, aby pošťáci do domácností rozvezli všechno včas. „Funguje vlastně od rána do večera včetně sobot, takže balíky se zvládají doručit v určených termínech,“ potvrdil vedoucí Sběrného třídícího uzlu České pošty v Ostravě Radomír Magera. Největší nápor je ale teprve před nimi – přijít má v pondělí a úterý. „Jsme připraveni všechny balíky doručit do Štědrého dne, aby lidi byli spokojení,“ tvrdí Magera. Předvánoční nával zažívají taky ve skladech internetových obchodů, čím dál víc lidí dává totiž před shonem v obchodních centrech přednost nákupům u počítače.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

„Zákazníci zjišťují, že ty internetové nákupy jsou pohodlné, že stačí jenom objednat a přijít vyzvednout, nebo nechat doručit přímo na adresu,“ říká vedoucí pobočky internetového obchodu Jakub Hlaváč. Někteří internetoví prodejci zaručují, že stihnou do Vánoc doručit i zboží objednané až příští středu. Většinou se ale shodují v tom, že největší jistotu, že najdete dárky pod stromečkem, budete mít, když si je objednáte nejpozději zítra.

Vydáno pod