Bazén bude mít novou vanu

Venkovní bazén plaveckého stadionu v Olomouci čeká v příštím roce rekonstrukce. Městskou pokladnu přijde na 52 milionů korun. Olomoucká radnice vypsala výběrové řízení a hledá firmu, která by bazén opravila.

Přesto vedení města nevylučuje, že se možná ještě příští léto budou lidé naposledy koupat ve starém bazénu. Opravu před sezonou by si podle náměstka primátora Martina Majora z ODS vynutil jedině havarijní stav.

Venkovní bazén nyní tvoří hliníková vana, která se stará 35 let. Od povodní v roce 1997 je navíc prasklá. „O rekonstrukci bazénu se uvažuje skutečně dlouho. Rozhodnutí ale bylo na vlastníkovi areálu, a tím je město,“ řekl Milan Wagner za společnost Olterm & TD, která bazén provozuje.

Více než padesátimilionová investice přinese i výměnu laviček, vybudování hřiště a vznik nového dětského bazénku. Vloni nechalo město do vnitřního bazénu nainstalovat nové turnikety a opravit saunu a šatny. Výměnou prošla i vodní technologie a krytý bazén má novou střechu i fasádu.

Radnice musela kvůli vodním radovánkám šáhnout hlouběji do kapsy i v případě druhé atrakce - aquaparku. Vzhledem k tomu, že je ve finanční ztrátě, bude město za jeho úvěr platit ročně 45 místo třiceti milionů korun. Zatímco aquapark navštíví ročně asi 200 tisíc lidí, na plavecký stadion v centru města jich ročně míří o sto tisíc více.