Olomoucké házenkářky si finále českého poháru nezahrají

Olomouc - Házenkářky Zory Olomouc si finále českého poháru nezahrají. Rozhodlo o tom včerejší semifinálové utkání, ve kterém doma hostily nejlepší tým interligy Veselí nad Moravou. Hanačky doplatily na špatný začátek a prohrály 16:20.

Olomouc vstoupila do zápasu tím nejhorším možným způsobem. Proti vysunuté obraně Veselí se Hanačky prosazovaly jen těžko, navíc v prvním poločase nedaly čtyři sedmičky. Ještě tři minuty před přestávkou vedli hosté 11:4 a zdálo se že nebudou mít problémy. Pak ale začala úřadovat znovu vynikající olomoucká brankářka Raníková a v útoku se několikrát prosadila Tereza Kubáčková, takže po dvanácti minutách druhé půle to bylo už jen 12:13. Od té chvíle ovšem Zoru potkal další střelecký půst a hosté využili několik olomouckých chyb k vytvoření rozhodujícího náskoku.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

„Tam bylo hodně zbytečných chyb, házeli jsme to do autu nebo já třeba do ruky. Myslím, že jsme pak moc chtěly a uspěchaly jsme to,“ zhodnotila utkání  spojka DHK Zora Olomouc Tereza Kubáčková. „Já na tom teď hledám spíš pozitiva, to jsou Kubáčková, Raníková v bráně, i obrana byla na úrovni a myslím že proti Veselí dostat dvacet branek, to je dobrá předzvěst do dalších bojů,“ dodal trenér olomoucké Zory Libor Malínek.